Το εξώδικο που κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα

Διαβάστε επίσης

Η Έλενα Ακρίτα θέλησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook να γνωστοποιήσει το εξώδικο που κατέθεσε κατά συγκεκριμένων ΜΜΕ. Μάλιστα, κάλεσε τους φίλους της να το κοινοποιήσουν και τους ευχαρίστησε εκ των προτέρων. Αναλυτικά, έγραψε:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Έλενας Ακρίτα του Λουκή, δημοσιογάφου.

ΠΡΟΣ

1. Το διαδικτυακό τόπο (ιστότοπο) με το όνομα πεδίου «www.stoxos.gr», καθώς και την εφημερίδα «Στόχος», αμφότεροι εδρεύοντες στην Αθήνα, οδός Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, νομίμως εκπροσωπούμενοι,
2. Το διαδικτυακό τόπο (ιστότοπο) με το όνομα πεδίου «tsantiri news», με φυσική έδρα που αποκρύπτεται και τον κατά την εκεί αναγραφή υπεύθυνο/διαχειριστή/αρχισυντάκτη Αλέκο Βουτσαρά, κάτοικο ομοίως.
3. Τους διαδικτυακούς τόπους, ενδεικτικά www.myblogs.gr,www.ethnoshellas.gr, www.fonaklas.blogspot.gr, www.palo.gr και όσους αναδημοσιεύουν το δημοσίευμα στο οποίο αφορά η παρούσα εξώδικη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

1. Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 13ος – 14ος του μεγάρου της Γ.Α.Δ.Α. Λ. Αλεξάνδρας 137.
2. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εδρεύουσα στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 60.
——————————————-
Τον περασμένο χρόνο, προφανώς εξαιτίας της οξείας, δημοσιογραφικά εκφραζόμενης και παντοιοτρόπως δημοσιοποιούμενης αντίθεσής μου στη Χρυσή Αυγή, έγινα στόχος της, με επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρήστος Παππάς (νυν υπόδικος) σχετικά με την σύνταξη του αείμνηστου πατέρα μου Λουκή Ακρίτα. Μετά και την επίσημη απάντηση του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ως αρμόδιος Αναπλ. Υπουργός, η επερώτηση αποσύρθηκε και το θέμα έληξε.

Ένα χρόνο αργότερα, με εμφανή πρόθεση την εξύβριση, μείωση και προσβολή της προσωπικότητας μου, ο ιστότοπος www.stoxos.gr, διατρανώνοντας ευθέως, την αποτρόπαιη όσο και τρομακτική αλήθεια της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, ότι δηλαδή ουδείς δύναται να τα βάλει με την Χρυσή Αυγή και να παραμείνει αλώβητος, έχει αναλωθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες σε ένα παραλήρημα εις βάρος μου με αφορμή και πάλι το προ έτους και πλέον λήξαν θέμα.

Ανάγκη να απαντήσω οτιδήποτε στα φερέφωνα της αντιαιασθητικής και χυδαίας πραγματικότητας της Χρυσής Αυγής, δεν ένιωσα ποτέ.

Οργή ένιωσα και νιώθω ακόμα για την ευκολία με την οποία αποδεικνύεται ότι είναι δυνατόν να διατηρούνται ενεργά και σε λειτουργία sites, με γνωστούς διαχειριστές, τα οποία τρέφονται από και εκτρέφουν ύβρη, λασπολογία και χυδαιότητα.

Την ίδια οργή αισθάνομαι για την ευκολία που «συνάδελφοι» έστησαν στον τοίχο εμένα, αναπαράγοντας αυτό το ελεεινό παραλήρημα των χρυσαυγιτών του «στόχου», επιδιώκοντας τελικά και αποσκοπώντας σε τι ακριβώς;
Στην δημοσιογραφική δεοντολογία που επιβάλει την ενημέρωση; Τηρείται έτσι;

Η δεοντολογία θέλει και θάρρος. Θάρρος που προφανώς λείπει από εκείνους που αφού γίνονται οι ίδιοι η πηγή της εξάπλωσης και της διασποράς της λάσπης, καλύπτονται μετά πίσω από το γυναικουλίστικο: μα τόπαν κι άλλοι. Τόπαν κι άλλοι γιατί εσείς, αξιότιμοι, δεοντολόγοι συνάδελφοι, σπεύσατε άκριτα να το αναδημοσιεύσετε.

Στο τέλος το μόνο που παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό: μήπως όλ’ αυτά εντέλει απλώς «χαΐδεύουν» την Χρυσή Αυγή;

Ό,τι κι αν συμβαίνει, καλώ κάθε υπεύθυνη αρχή και υπηρεσία να παρέμβει, καθώς διαπράττονται συστηματικά και εις βάρος μου σωρεία ποινικών και αστικών αδικημάτων συνδεόμενα με πολυεπίπεδη προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Καλώ τους διαχειριστές των sites να απαλείψουν (κατεβάσουν) πάραυτα και να παραλείπουν εφεξής και στο μέλλον οποιεσδήποτε αναφορές υβριστικού, δυσφημιστικού, ειρωνικού, προσβλητικού και χυδαίου γλωσσικά και νοηματικά χαρακτήρα, όπως αυτές οι τελευταίες στις οποίες αφορά η παρούσα.

Καλώ τέλος, όλους όσοι με τόση σπουδή και ευκολία μίλησαν για ποσά και νούμερα, να ετοιμάζονται να προσκομίσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα επίσημα έγγραφα που θα αποδείξουν του λόγου τους το αληθές.

Γιατί, όπως είπα, η δεοντολογία κι η αλήθεια, θέλουν θάρρος.

Επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματός μου, ιδίως δε της επιδίωξης αποκατάστασης μου με κάθε ένδικο βοήθημα,
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται προς γνώσης τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την εξ ολοκλήρου στην οικεία έκθεση επίδοσης.

Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2014
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΑ

Παλαιότερα άρθρα: