Το Eurogroup άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 5,7 δισ.

SENTENO
Διαβάστε επίσης

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την τέταρτη. «Αυτή η πρόοδος δείχνει την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.

Ο ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Eurogroup. «Εχουμε μπει στα τελικά στάδια του προγράμματος. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπολειπόμενα συμφωνημένα. Αυτό είναι όρος για την όποια ελάφρυνση χρέους», τόνισε ο Σεντένο, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup πληροφορήθηκε για την τεχνική εργασία που γίνεται για τον μηχανισμό για το χρέος.

Η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στις 27 Απριλίου στη Σόφια, είπε ο Πορτογάλος. Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει 88 προαπαιτούμενα, για την 4η αξιολόγηση, έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Τόσο ο Σεντένο όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως παρουσιάσει στους ομολόγους του την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης πριν από το Πάσχα.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Το Eurogroup άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 5,7 δισ.”

Σχολιάστε