Το Facebook στον πόλεμο κατά του ρατσισμού ~ Αναμένονται οι δράσεις από twitter και YouTube

fb
Διαβάστε επίσης

Μικρή νίκη κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας σηματοδοτεί η έστω και καθυστερημένη απόφαση του Facebook να απαγορεύσει κάθε έκφραση υποστήριξης της λευκής υπεροχής ή του διαχωρισμού των φύλων. Πρόκειται για μία προσπάθεια της δημοφιλούς πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

«Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ https://newsroom.fb.com/news/2019/03/standing-against-hate.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του μακελειού σε δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook, πριν από 12 ημέρες.

Το Facebook ανέφερε ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με «λευκή υπεροχή» θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος. Η Life After Hate δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτή.

Η ίδια πίεση ασκείται και προς τις άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες, twitter και YouTube που αναμένεται να ακολουθήσουν αργά ή γρήγορα.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε