Πολιτική Κουζίνα: Το Grexit μας έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Μιας διάψευσης, μύρια κακά έπονται.

Η ΝΔ βγήκε το μεσημέρι της Τετάρτης και δια στόματος του γενικού διευθυντή της, Κωνσταντινου Τσιμάρα, διέψευσε κάτι κακόβουλα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δημήτρη Μαύρο της Spot Thompson να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο κόμμα και μια μεγάλη τράπεζα να στέλνει εξώδικο για να διεκδικήσει τα νοίκια από το κτίριο της Συγγρού. Άντε καλέ, ψευτιές και κακοήθειες είναι αυτά. Εγώ λοιπόν που ΣΥΡΙΖΑίο δεν με λες και επίσης δεν δουλεύω για κανένα παράκεντρο θα σας πω τι μάζεψα από το ρεπορτάζ: Φυσικά και ελήφθησαν ασφαλιστικά μέτρα από τον κύριο Μαύρο για να διασφαλιστούν οφειλόμενα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεσμεύτηκε ο κομματικός λογαριασμός. Φυσικά και πήγε στο λογιστήριο της ΝΔ ένα εξώδικο από μεγάλη τράπεζα (δεν θα πω ποια), στο οποίο καθίστανται απαιτητά τα ενοίκια του κτιρίου, αλλιώς η ΝΔ απειλείται με έξωση. Φυσικά και υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών στους υπαλλήλους. Άνθρωποι που καθημερινά σκίζονται εκεί μέσα πληρώθηκαν πριν το Πάσχα τον Ιανουάριο και το δώρο του Πάσχα. Φεβρουάριος, Μάρτιος και τώρα Απρίλιος αγνοούνται. Ήταν να εξοφληθούν με τη δόση της κομματικής επιχορήγησης που θα ερχόταν, με δεσμευμένο όμως τον κομματικό λογαριασμό, όπου αυτή θα πήγαινε, σκούρα τα βλέπω τα πράγματα.

Η ΝΔ επέλεξε να διαψεύσει γραπτά το θέμα και να μην διαψεύσει τίποτα. Δηλαδή; Τα ρίχνει σε ένα παράκεντρο ενημέρωσης και επί της ουσίας δεν διαψεύδει απολύτως τίποτα. Το θέμα θα μπορούσε να είχε ξεχαστεί, αν και πάλι δεν το χειρίζονταν λάθος ορισμένοι, οπότε τώρα διογκώθηκε. Άντε, γιατί έμαθα και ποιος τρόμαξε από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν αυτό του «συγκεκριμένου κέντρου πληροφόρησης» και έδωσε εντολή στον κύριο Τσιμάρα να βγάλει μια ανακοίνωση στο πόδι…

Σαλάτα: Τα λάθη του Μπόμπολα και το προφίλ του Προέδρου Αλέξη

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Πήγε, πλήρωσε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και έφυγε. Αν δεν υπήρχε και ο νόμος Βαλαβάνη θα είχε πληρώσει και κάτι προσαυξήσεις, αλλά άντε, αυτό κομμάτια να γίνει. Πάντως, δεν πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι στην οικογένεια με τους χειρισμούς του αγαπητού Λεό. Θα μπορούσε να έχει πάει στο προηγούμενο δικαστικό στάδιο, να μην του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή δηλαδή, να σκάσει τα 1,8 μύρια (που δεν τα γλίτωνε) και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα μπορούσε να έχει στείλει έναν πληρεξούσιο. Όχι, ήθελε να πάει μόνος του. Ορίστε τώρα, άντε να μαζεύεις το γάλα από τη χυμένη καρδάρα. Πάντως, μου λένε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει να κάνει και με το προφίλ του Προέδρου Αλέξη. Να παρουσιαστεί ως κάποιος, δηλαδή, που δεν διστάζει να τα βάλει με την εγχώρια βαρωνία. Καλά, μιλάμε, έχω ανατριχιάσει από τον ενθουσιασμό.

Κυρίως πιάτο: Το Grexit μας έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ.

Καλά, δεν κομίζω και γλαύκα εις Αθήνας, το βλέπω όμως το ποδοσφαιρικό Grexit να έρχεται. Την Τρίτη αφιέρωσα ένα μεγάλο τμήμα του απογεύματός μου να μιλάω με το υφυπουργείο Αθλητισμού για το ζήτημα του νόμου που εισάγει ο κύριος Κοντονής. Η άποψη του υπουργείου είναι πως δεν υφίσταται ζήτημα, διότι το νομοσχέδιο παρεμβάνει μόνο στα θέματα της αθλητικής δικαιοσύνης και σε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των ΠΑΕ. Βλέπουν όμως-και αναμενόμενο ήταν-πως υπάρχει μια μεγάλη αντίσταση από μέρους των ΠΑΕ, η οποία μεταφέρεται και στο επίπεδο της ΕΠΟ. Της ΕΠΟ προΐσταται ένας τιτάνας ονόματι Γιώργος Γκιρτζίκης, διαδέχθηκε τον πολύ επιτυχημένο (εδώ γελάμε πλιζ) Γιώργο Σαρρή. Απ’ ότι μου είπαν, ο Γκιρτζίκης είχε αποδεχθεί το νομοσχέδιο στο σύνολό του, όταν είχε επισκεφθεί τον υφυπουργό στο γραφείο του, όπως μου λένε, όμως, όταν βγήκε εκτός γραφείου, ξαφνικά άλλαξε γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, στο υπουργείο εκτιμούν πως παίζεται μια σκληρή παρτίδα πόκερ και πως λόγω της πίεσης της Nova (που δείχνει το πρωτάθλημα), του OTE TV (που έχει τα δικαιώματα του Champions League), του Ant1 (που έχει το Europa League από κοινού με τη Nova) και του ΟΠΑΠ (που έχει το στοίχημα) οι ΠΑΕ θα κάνουν ένα βήμα πίσω. Διότι, εκτιμούν πως η αρνητική στάση της UEFA και της FIFA οφείλεται στο ψηστήρι που τους έχουν κάνει η ΕΠΟ και η Super League.

Πάντως, ο υφυπουργός έχει ειδοποιηθεί πως, όταν περάσει το νομοσχέδιο, τότε θα αρχίσουν να ηχούν και οι καμπάνες του Grexit. Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΠΟ δημοσίευσε και σχετική επιστολή που συνυπογράφουν UEFA και FIFA. Ο κύριος Κοντονής εξακολουθεί να πιστεύει πως πρόκειται για ένα μπρα ντε φερ με τις ΠΑΕ, οι οποίες εκτιμούν πως αυτός είναι «ένας ακόμα υφυπουργός». Ο ίδιος φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως επιτέλους πρέπει να υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με άλλα λόγια, αν δεν πέσει γερό χέρι, τον υφυπουργό δεν τον βλέπω να κάνει πίσω, διότι συν τοις άλλοις έχει πάρει και το πράσινο φως από τον Πρόεδρο Αλέξη. Έτσι, αν συντελεστεί το διαφαινόμενο Grexit των ομάδων μας, θα μπορεί επιτέλους η Εθνική μας να παίζει διεθνή φιλικά με άλλες μη αναγνωρισμένες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, όπως των Κατεχομένων και του Ανατολικού Τιμόρ, αν θέλουμε να πάμε πιο μακριά.

Ετοιμαστείτε, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, να ζήσουμε πολύ μεγάλες καταστάσεις. Το Grexit μας έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ!

Επιδόρπια:

1)Βλέπω, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και τα σενάρια ανασχηματισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η φανταστική μας κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει έως τις 11 Μαίου με τους εταίρους μας. Δύσκολο; Πολύ έως πάρα πολύ! Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταθέτουν το τελεσίγραφο για τις 30 Ιουνίου, γνωρίζοντας πως, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο θα μειώνονται και οι αντιστάσεις της κυβέρνησης, αν πραγματικά επιδιώκει τη συμφωνία και όχι τη ρήξη. Καθίστε πρώτα όμως να κάνει τη συμφωνία η κυβέρνηση, να δει αν μπορεί να την περάσει από τη Βουλή (διότι και αυτό από μόνο του είναι γενεσιουργός αιτία πολιτικών σεναρίων) και μετά ονειρευόμαστε ανασχηματισμούς. Πάντως, αν ο Πρόεδρος Αλέξης κάνει ανασχηματισμό, τον εκλιπαρώ να μετακινήσει τον σύντροφο Στρατούλη σε μια σιωπηλή θέση, διότι τον ακούω τα πρωινά σε κάποιο μέσο και κοντεύω να κοπώ στο ξύρισμα. Με μηχανή.
2)«Για τα θέματα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος ο φάκελος του Εθνικού Θεάτρου έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη για τις κατά νόμο ενέργειες» μας ενημέρωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Από την άλλη, ο Σωτήρης Χατζάκης, ο πρώην πλέον διευθυντής του Εθνικού απειλεί ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του υπουργού Νίκου Ξυδάκη. Ρε παιδιά εκεί στα κανάλια, βγάλτε δυο παράθυρα, ένα τον Ξυδάκη και ένα τον Χατζάκη να ζήσουμε παλιές, καλές ημέρες ελληνικής καλτίλας.
3)Ο Μάρδας που το πρωί στο Mega του έλειπαν 400 εκατομμύρια για μισθούς και συντάξεις τον Μάιο και μετά από κανένα δίωρο στο Star τα είχε βρει, είναι αυτός ο Μάρδας, για τον οποίο ορισμένοι γλυκούληδες έλεγαν «ευτυχώς που είναι και αυτός ο σοβαρός άνθρωπος μέσα στο υπουργείο»; Καλά, είστε καθόλου σοβαροί;

Παλαιότερα άρθρα: