Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε επιθέσεις στη Δύση μέσα στο Ραμαζάνι

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Αυστραλία, Φιλιππίνες και σε χώρες της Μέσης Ανατολής, εντός της περιόδου του Ραμαζανιου, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του.

Οπως επισημαίνεται στο μήνυμα, αυτή την περίοδο (οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι) «οι ουρανοί προς τον παράδεισο είναι ανοιχτοί».

Στο ηχογραφημένο του μήνυμα, ο Αμπού Χασάν αλ-Μουχατζίρ, προτρέπει τους οπαδούς του ISIS σε Δύση και Ρωσία να εμπνευστούν από το παράδειγμα των «αδελφών» τους, που έχουν ήδη εκτελέσει τρομοκρατικά χτυπήματα, και να τους μιμηθούν.

Όσον αφορά στη Μέση Ανατολή, ο αλ-Μουχατζίρ στοχοθετεί πρωτίστως τους σιίτες μουσουλμάνους, τους οποίους αποκαλεί «αποστάτες» και ζητά περισσότερες επιθέσεις στο έδαφος του Ιράν, στον απόηχο του πολύνεκρου διπλού χτυπήματος της περασμένης εβδομάδας στην Τεχεράνη, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί και στη Βουλή.

Οι δύο επιθέσεις στην Τεχεράνη ήταν τα πρώτα σημαντικά τρομοκρατικά εγχειρήματα στο Ιράν για οποία ανέλαβε την ευθύνη το ISIS.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί, όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η φωνή θυμίζει τα προηγούμενα μηνύματα που έχει εκφωνήσει ο αλ-Μουχατζίρ.

Παλαιότερα άρθρα: