Το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη βάφτιση τραγωδία στη Βοιωτία με 45 δηλητηριάσεις κ’ 1 νεκρό

Διαβάστε επίσης

Μια βάφτιση στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας κατέληξε σε τραγωδία δύο ημέρες πριν του Αγίου Πνεύματος. Η μαζική δηλητηρίαση των καλεσμένων και o θάνατος ενός άτυχου άνδρα έχουν σοκάρει την τοπική κοινωνία, ενώ έχει διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου και το κατά πόσο αυτός προήλθε από τη δηλητηρίαση ή οφείλεται σε συνδυαστικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφτηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έχουν νοσηλευτεί και ασθενείς εκ των οποίων οι εννέα νοσηλεύονταν τουλάχιστον μέχρι χθες. Η ενημέρωση από τις κατά τόπους μονάδες υγείας είναι πως όσοι πήγαν στα νοσοκομεία με αδιαθεσία παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και μια έγκυος που επίσης δηλητηριάστηκε και χρειάστηκε να γεννήσει πρόωρα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες αρχές υγείας.

Η νόμιμη εκπρόσωπος και αγορανομική υπεύθυνη του καταστήματος όπου έγινε το τραπέζι της βάφτισης συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Παράλληλα, συντάχθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Από τις Αρχές κατασχέθηκαν τόσο τα γλυκά που προσφέρονταν στην εκκλησία μετά τη βάφτιση και πριν από το τραπέζι όσο και δείγμα φαγητού από το τραπέζι. Τα τρόφιμα εξετάζονται από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας της περιοχής, ενώ στην εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας συνεισφέρει και το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων μαζί με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελών.

Όσοι αρρώστησαν φέρονται να είχαν καταναλώσει φέτα, ενώ όσοι δεν έφαγαν το συγκεκριμένο τυρί δεν παρουσίασαν πρόβλημα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το κέντρο που πραγματοποιήθηκε το τραπέζι είναι πολύ γνωστό στην περιοχή και αναλαμβάνει πολύ συχνά δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κατά την επόμενη χρονική περίοδο τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και τη μεταφορά των τροφίμων.

Παλαιότερα άρθρα: