Το κορίτσι από την Ημαθία που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Αδιευκρίστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρείας Ημαθίας, έπεσε εχθές το βράδυ από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, στο οποίο διέμενε στα πλαίσια μαθητικής εκδρομής του σχολείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου, Νίκου Κατσιανίδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κορίτσι «είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε τώρα».

Εχθές ήταν το τελευταίο βράδυ της εκδρομής των μαθητών στην Ιταλία. Μετά το δείπνο, τα παιδιά ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους προκειμένου να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα την επόμενη ημέρα. Τότε ήταν που συνέβη το ατύχημα.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα γνωστό, ωστόσο η περίπτωση του ατυχήματος λόγω μέθης του κοριτσιού δεν φαίνεται να έχει πείσει τους ερευνητές. Επίσης δεν γίνεται κάποια αναφορά για περίπτωση αυτοκτονίας της μαθήτριας. Πάντως η Corriere della Sera, μεταδίδει πληροφορίες που θέλουν την ιταλική αστυνομία να μην έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή.»

Οι γονείς του κοριτσιού βρίσκονται ήδη στη Ρώμη, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά αναχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Παράλληλα γίνονται ανακρίσεις συμμαθητριών του κοριτσιού προκειμένου να καταγραφούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν του μυστηριώδους ατυχήματος. Η έρευνα πρόκειται να καταλογίσει και τυχόν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τα παιδιά στην εκδρομή.

Παλαιότερα άρθρα: