Το μήνυμα της Μέρκελ για τη Σύνοδο των G7

Μέρκελ
Διαβάστε επίσης

Η Σύνοδος Κορυφής των G7 θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου στην Κορνουάλη της Ουαλίας. Η σύνοδος, για πρώτη φορά μετά την έλευση του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μικρού αριθμού μελών του Τύπου και φυσικά θα πραγματοποιηθεί υπό υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παρίσταται στην τελευταία σύνοδο των G7 σαν καγκελάριος της Γερμανίας είναι υπέρμαχος της πολυμερούς προσέγγισης σε παγκόσμιες υποθέσεις.

Ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος ρωτήθηκε για το μήνυμα που θα στείλει η Μέρκελ στη σύνοδο, που πραγματοποιείται στην Κορνουάλη της Βρετανίας και σημείωσε τα εξής:

«Το μήνυμα της συνόδου κορυφής συνολικά – και αυτό που αντιπροσωπεύει και την καγκελάριο τα τελευταία χρόνια – είναι ότι επιστρέφει η πολυμέρεια, όπως και η G7».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος είπε ότι υπήρξε κοινό έδαφος στις διαπραγματεύσεις των ηγετών πριν από τη σύνοδο κορυφής, τόνισε ότι ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και πολλά άλλα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από κοινές δράσεις.

Παλαιότερα άρθρα: