Το μουσείο Μαντάμ Τισό μετακίνησε τα κέρινα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν

Διαβάστε επίσης

Οι υπεύθυνοι του βρετανικού μουσείου κέρινων ομοιμάτων της Μαντάμ Τισό πήραν την απόφαση να βάλουν σε ξεχωριστή θέση τα κέρινα ομοιώματα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Το παγκοσμίας φήμης μουσείο του Λονδίνου, όπου εκτίθενται 250 κέρινα ομοιώματα σπουδαίων προσωπικοτήτων της διεθνούς κοινότητας, πήρε αυτήν την απόφαση μετά τη χθεσινή απόφαση του ζεύγους ν’ αποποιηθεί το ρόλο των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση, το Μαντάμ Τισό επέλεξε να αντιδράσει αμέσως μπροστά στις εξελίξεις.

«Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιδράμε στα ξαφνικά νέα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποποιούνται τον ρόλο των ”ανώτερων” μελών της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο γενικός διευθυντής του μουσείου Στιβ Ντέιβις.

«Αρχής γενομένης από σήμερα (Πέμπτη) τα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα εκτίθενται στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται η βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, επισήμανε.

Όμως, τα δύο ομοιώματα, από τα πλέον δημοφιλή για το κοινό, «θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικά στοιχεία» του μουσείου, συμπλήρωσε ο Ντέιβις, υπογραμμίζοντας ότι το Μαντάμ Τισό θα παρακολουθεί με προσοχή τί θα τους επιφυλάξει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Πηγή: Reuters

Παλαιότερα άρθρα: