Το νέο Renault Arkana είναι μια BMW X4… α λα γαλλικά

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

Ένα εντυπωσιακό κουπέ crossover, στα πρότυπα των BMW X6 και X4 παρουσίασε η Renault στην πρωτότυπη μορφή του (αν και όχι και τόσο πρωτότυπη) στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Και το όνομα αυτού, Arkana. Και για να είμαστε εξαρχής απόλυτα ειλικρινείς για να μην φτάσετε στην τελευταία πρόταση και το μάθετε, δυστυχώς δεν προορίζεται για την Ευρώπη, σύμφωνα τουλάχιστον με τη Renault.

1

Έστω κι αν η απόφαση αυτή μας φαίνεται ακατανόητη καθώς το Arkana, με αισθητικές επιρροές από το Mégane θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει στην ευρωπαϊκή γκάμα της Renault που ναι μεν διψάει για crossover, δεν διαγράφει ωστόσο τα σεντάν.

Το νέο Renault Arkana θα ξεκινήσει να παράγεται για τη Ρωσία το 2019, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει εμπορικό λανσάρισμα και στις αγορές της Ασίας, προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των συγκεκριμένων αγορών.

Η Ρωσία, έπειτα κι από την εξαγορά από τη Renault της AvtoVAZ (της γνωστής μας Lada), αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της γαλλικής φίρμας, με το μερίδιό της να φτάνει στο 28% και τις πωλήσεις στα 448.270 οχήματα, ενώ η Renault αναμένει την αύξηση αυτού του μεριδίου στο τέλος του τρέχοντος επενδυτικού προγράμματος και την ανάδειξη της Ρωσίας ως κορυφαίας αγοράς.

4

Εμείς απλά ευελπιστούμε η Renault να αναθεωρήσει την απόφασή της και να φέρει, τελικά, το Arkana και στην Ευρώπη!

*www.ntokoumenta.gr

Παλαιότερα άρθρα: