Το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης για συμφωνία δεν είναι αυτό που αναφέρει tovima.gr, διαψεύδει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Όσοι διαβάσατε το άρθρο στο to vima.gr που αναφέρει τα στοιχεία της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσετε ότι γνωρίζετε όντως το περιεχόμενο του ελληνικού σχεδίου, αφού η κυβέρνηση προέβει σε διάψευσή του.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «το δημοσίευμα δεν έχει σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία που στάλθηκε προς τους θεσμούς».

Αντίθετα, παραπέμπουν στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde, αναφέροντας ότι οι ελληνική πρόταση κινείται στη γραμμή των θέσεων που ο πρωθυπουργός εξέφρασε εκεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση αναφέρει ότι «δεν έχει λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών».

Με αυτό τον τρόπο διαψεύδουν ή τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων που αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει λάβει κείμενο για σχέδιο συμφωνίας. Ακόμη και έτσι όμως είναι γεγονός ότι σύντομα θα λάβει κάποιο τέτοιο κείμενο το οποίο θα είναι μάλιστα σε μορφή τελεσιγράφου.

Αυτό που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ποιες θα είναι οι αποστάσεις μεταξύ του ελληνικού σχεδίου και του άλλου που φαίνεται πως ετοιμάζεται. Αν πάντως αυτές οι αποστάσεις είναι αγεφύρωτες, στο βαθμό που θα προκαλούν την ήδη ευαίσθητη συνοχή του εσωκομματικού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και θα απομακρύνουν την κυβέρνηση κατά πολύ από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις θα πέσει στο λαό η ευθύνη να αποφασίσει αν το επόμενο βήμα θα είναι η ρήξη ή ο συμβιβασμός.

Παλαιότερα άρθρα: