Το Snapchat στο στόχαστρο λόγω άσεμνων posts στο “Discover”

7bebaf00e95034abf1fece9bafa00ae0_XL
Διαβάστε επίσης

Το Snapchat είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η βασική του λειτουργία είναι να επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει φωτογραφίες, να τις στέλνει σε άλλους και αυτές να εξαφανίζονται μετά από λίγο.

Ωστόσο, έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς επιτρέπει και την αποστολή μηνυμάτων, καθώς και τον διαμοιρασμό βίντεο και την ενημέρωση.

Και είναι αυτός ο πολλαπλός του χαρακτήρας που φαίνεται να δημιουργεί πονοκεφάλους, καθώς, σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη υποβλήθηκε σε βάρος του αγωγή που επικεντρώνεται στην επιλογή «Discover».

Το Discover τραβά το ενδιαφέρον πολλών εκδοτών/ MME, που θέλουν να προβάλουν το υλικό τους, το οποίο είναι συνήθως φτιαγμένο ειδικά για το snapchat, υπό την έννοια πως είναι το πλέον προκλητικό/ «viral» στο Διαδίκτυο.

Η προκλητικότητα του υλικού αυτού, που συχνά περιλαμβάνει ιδιαίτερα άσεμνες και σεξουαλικού περιεχομένου εικόνες, αποτελεί τον λόγο της αγωγής (εκτενή λίστα με τα παραδείγματα δημοσιεύει το The Verge), που υποβλήθηκε από τον «John Doe», 14χρονο από το Λος Άντζελες.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, το Snapchat προωθεί τέτοιο υλικό χωρίς προειδοποίηση ή μέριμνα για την ηλικία αυτών που το βλέπουν, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση πως πρόκειται για υλικό μόνο για ενηλίκους.

Το Snapchat, απαντώντας με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του εάν κάποιοι έχουν προσβληθεί και υπογραμμίζει πως «οι συνεργάτες μας στο Discover έχουν ανεξαρτησία έκδοσης, κάτι που εμείς υποστηρίζουμε».

Ωστόσο όπως είπε στο BBC δικηγόρος της νομικής εταιρείας που ανέλαβε την αγωγή, το Snapchat φαίνεται να μην είναι παθητικός παρατηρητής, αλλά να υποστηρίζει ενεργά το φαινόμενο, καθώς το Discover tab ελέγχεται από το Snapchat- και συνεπώς παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία.

Το Snapchat δεν έχει αντιδράσει σε αυτή την τοποθέτηση.

Το Snapchat είναι μόλις τεσσάρων ετών, έχει 150 εκατ. χρήστες και το κοινό του είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.

Παλαιότερα άρθρα:

3 απαντήσεις στο “Το Snapchat στο στόχαστρο λόγω άσεμνων posts στο “Discover””

  1. 977108 498355Soon after study some of the blog posts within your web site now, and i genuinely such as your technique for blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and are checking back soon. Pls look into my internet site likewise and make me aware what you consider. 184503

Σχολιάστε