Το ΣτΕ εξετάζει15.000 προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο κατ’ εξαίρεση του νόμου

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κατ’ εξαίρεσιν του νόμου που απαγορεύει προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο, αιτούνται πάνω από 15.000 προσλήψεις. Μάλιστα το Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει τον ρόλο να εξετάσει αυτά τα αιτήματα, συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή, με εντολή του προεδρεύοντος, Νικόλα Σακελλαρίου, για να διαχειριστεί τον μεγάλο τους όγκο.

Μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ αισθητά μεγάλος είναι ο αριθμός των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, των γιατρών, κ.λπ.
Την ίδια ώρα κατατίθενται διαρκώς αιτήσεις για προσλήψεις από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά στην περίπτωση της Μυτιλήνης οι εκκλήσεις είναι δραματικές, δεομένου του προβλήματος των μεταναστών. Όπως επισημάνεται το νησί βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών».

Το ερώτημα είναι πώς θα καλυφτούν όλες αυτές οι ανάγκες τη στιγμή που το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα αφήνει ελάχιστα περιθώρια για νέες προσλήψεις. Ίσως η μη εφαρμοσιμότητα του μνημονίου όπως το ίδιο το ΔΝΤ είχε δηλώσει, άρχισε ήδη πριν τις εκλογές να γίνεται έντονα φανερή.

Παλαιότερα άρθρα: