Το ΣτΕ ευτυχώς δεν δικαίωσε εφοριακό που ζητούσε να ανακληθεί η απόλυσή του για μίζα 100.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση εφοριακού υπαλλήλου με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η ποινή της απόλυσης που του είχε επιβληθεί, καθώς μαζί με δύο άλλους συναδέλφους του, ζήτησαν μίζα 100.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να του μειώσουν το πρόστιμό που του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε εφοριακό υπάλληλο για καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για αναξιοπρεπή διαγωγή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ο εφοριακός υπάλληλος (επόπτης ελέγχου) που είχε προσφύγει στο ΣτΕ το έτος 2008 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του παρότρυναν επιχειρηματία στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμό 2,5 εκ. ευρώ να μη προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια καθώς δεν θα υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντίθετα του έλεγαν ότι καλύτερα είναι τα βρουν ενδουπηρεσιακά.

Σε ένα χαρτί έγραψαν «794.000 + 100.000 ευρώ». Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας πήγε στο Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ο επιχειρηματίας έβαλε το ποσό των 100.000 ευρώ σε μια σακούλα του σούπερ μάρκετ, όπως του είχαν υποδείξει οι εφοριακοί. Αφού έφυγε ο επιχειρηματίας οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο γραφείο των εφοριακών όπου ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ οι εφοριακοί συνελήφθηκαν.

Κατόπιν αυτών, οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη για παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων κατά συναυτουργία. Κρίθηκαν μεν ένοχοι, αλλά τελικά κατόπιν εφέσεως κηρύχθηκαν αθώοι, καθώς η διάταξη του άρθρου 11 του νόμου 5227/1931 περί μεσαζόντων καταργήθηκε με το νόμο 4254/2014.

Ο ένας εκ των τριών εφοριακών προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση, αφού αθωώθηκε, έτσι ώστε να επιστρέψει στην εργασία του στη Δ.Ο.Υ. Όμως, Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτησή του.

Παλαιότερα άρθρα: