Το σχέδιο για τον… πύργο Τραμπ της Αθήνας – Γιατί απορρίφθηκε o Mr President

donald-trump-olympics
Διαβάστε επίσης

Πρόταση για επένδυση στην Ελλάδα, είχε υποβάλλει ο Αμερικανός επιχειρηματίας και νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν ο όμιλος Τραμπ ανέπτυξε δράση και σε νέες αγορές, προσπάθησε να διεισδύσει και στην Ελληνική αγορά.

Το 2012 ο όμιλος, επέδειξε ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Μεσόγειο, το project στο Ελληνικό. Τότε, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρούσε στην αξιολόγηση των φακέλων εννέα επενδυτικών σχημάτων που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για την παραχώρηση, μεταξύ των οποίων και η Trump International, συμφερόντων του Αμερικάνου δισεκατομμυριούχου. Πηγές προσκείμενες στο ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο εκείνη που είναι σε γνώση της επενδυτικής πρότασης του Τράμπ για το Ελληνικό, κάνουν λόγο για ένα φαραωνικών διαστάσεων resort, με τη γνωστή αμερικανική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους project, στο οποίο κυριαρχούσαν το τσιμέντο, οι ουρανοξύστες και η λειτουργία καζίνο.

Τελικώς, σύμφωνα με το capital.gr, η εταιρεία του αμερικανού δισεκατομμυριούχου αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, λόγω ελλείψεων στο φάκελο της, αφού δεν δόθηκε παράταση για να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία «πάγωσε” για μια περίοδο λόγω των τότε πολιτικών εξελίξεων.

Παλαιότερα άρθρα:

3 απαντήσεις στο “Το σχέδιο για τον… πύργο Τραμπ της Αθήνας – Γιατί απορρίφθηκε o Mr President”

  1. 627261 971451Following study a lot of with the content material in your internet internet site now, and i also truly a lot like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls take a appear at my web page also and inform me how you feel. 464637

  2. 379638 536463The vacation delivers on offer are : believed a selection of some with the most selected and additionally budget-friendly global. Any of these lodgings tend to be quite used along units may accented by indicates of pretty shoreline supplying crystal-clear turbulent waters, concurrent with the Ocean. hotels packages 95944

Σχολιάστε