Το Τόκιο ζητά 500 νοσηλευτές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε επίσης

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2021 ζήτησαν περίπου 500 νοσηλευτές, για να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των φετινών Αγώνων (23/7-8/8), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Οργανωτική Επιτροπή ζήτησε βοήθεια από την Ένωση νοσηλευτών της χώρας, για τη στελέχωση των Ολυμπιακών χώρων και του χωριού των αθλητών πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές προωθούν τις προετοιμασίες τους, καθώς η Ιαπωνία αγωνίζεται να περιορίσει την πανδημία του κορονωϊού. Σε σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι περιοχές όπως το Τόκιο και η Οζάκα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ζητήσαμε να εργαστούν περίπου 500 νοσηλευτές,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει αρνητικά την περιφερειακή ιατρική περίθαλψη».

Η Οργανωτική Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι θα συγκαλέσει συζήτηση με ιατρικούς εμπειρογνώμονες την Παρασκευή (30/4) για να συζητήσουν τα μέτρα COVID-19. Θα συμμετάσχουν από έξι εμπειρογνώμονες και θα συνεδριάζει τακτικά για να συζητάει συγκεκριμένα μέτρα για τη διεξαγωγή ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων.

Παλαιότερα άρθρα: