Τομ Χανκς: Πρωταγωνιστής στο remake του ”Α Man called Ove”

Διαβάστε επίσης

Πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της επιτυχημένης σουηδικής ταινίας «A Man Called Ove» (Ο κύριος Όβε) σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ έγινε στον Τομ Χανκς.

Η ταινία «A Man Called Ove» προτάθηκε για δύο Βραβεία Όσκαρ νωρίτερα φέτος και ήταν η ξενόγλωσση ταινία με τις υψηλότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2016. Επιπλέον, η ταινία βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμωδία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 2016.

Ο Χάνκς θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον συνεργάτη του Γκάρι Γκέτζμαν μέσω της εταιρείας του Playtone. Η σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον θα είναι επίσης παραγωγός μαζί με τον Fredrik Wikstrom Nicastro για την εταιρεία του Nordic major SF Studios.

Το ντεμπούτο μυθιστόρημα του, Φρέντρικ Μπάκμαν προκάλεσε αίσθηση διεθνώς μετά τη δημοσίευσή του το 2012, φθάνοντας στο νούμερο 1, στη λίστα των bestsellers της New York Times και παρέμεινε στον κατάλογο για 77 συνεχόμενες εβδομάδες. Έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες.

 Ο βασικός χαρακτήρας, ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος που όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Τα πράγματα αλλάζουν όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά.

 

Παλαιότερα άρθρα: