Τον Λευτέρη Πετρούνια υποδέχτηκε ο Παυλόπουλος

Διαβάστε επίσης

Σε μία ημέρα εθνικού πένθους, λόγω των γεγονότων στη Δυτική Αττική, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Για περίπου μία ώρα οι δύο άνδρες συνομίλησαν για διάφορα θέματα. Κυριάρχησαν αυτά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και κυρίως το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των κορυφαίων αθλητών, όταν αυτοί αποχωρούν από την ενεργό δράση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επισήμανε: «Ίσως κάποιοι να διερωτώνται γιατί συναντιόμαστε σήμερα.Προτιμώ να πω ότι αυτή την μέρα πένθους, επέλεξα κι εγώ να μην αναβάλλουμε αυτό το ραντεβού, γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά.

Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην Δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε.

Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα. Λευτέρη μου, καλή δύναμη, συνέχισε και οι καθημερινές δυσκολίες και οι ελλείψεις που υπάρχουν ας μην σε κλονίσουν ποτέ.

Οι δικές σου δυνατότητες μπορούν να τα υπερνικήσουν όλα αυτά. Και στο πρόσωπό σου στέλνω αυτόν τον χαιρετισμό τούτη τη δύσκολη μέρα σ’ όλους εσάς που μας κάνατε περήφανους όλο αυτό το χρονικό διάστημα.»

Ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη στους κρίκους, απάντησε: «Είναι τιμή μου να με καλείτε εδώ και τιμή μου ν’ ακούω πως στο πρόσωπό μου απευθύνετε έναν τέτοιο χαιρετισμό, μια τέτοια μέρα που είναι σοκαριστική για μένα και για όλη την Ελλάδα.

Και συμπονούμε όλοι εμείς στην Εθνική Ομάδα αυτούς που επλήγησαν. Και εκ μέρους όλης της Εθνικής Ομάδας θα εκφράσω την λύπη μας, την συμπόνια μας και την συμπαράστασή μας σε αυτούς»

Παλαιότερα άρθρα: