Τον παρασημοφόρησε ο Βενιζέλος και τον… καρατόμησαν!

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι ότι θα έπρεπε ντε και καλά η ελληνική κυβέρνηση να γνωρίζει ότι οι Κινέζοι θα καρατομούσαν τον κάπτεν Γουέι Τζιαφού, τον επικεφαλής της Cosco, άμα τη επιστροφή του στο Πεκίνο, όταν τον παρασημοφορούσε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα.

Ασχέτως του γεγονότος ότι γι’ αυτούς τους λόγους, δηλαδή και για θέματα ενημέρωσης, λειτουργούν οι διπλωματικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Το θέμα είναι ότι η αντικατάσταση του προέδρου της Cosco αποφασίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση λόγω της δυσαρέσκειάς της για τη ζημιογόνο πορεία του οικονομικού κολοσσού την τελευταία διετία.

Εν προκειμένω το θέμα με τον Κάπτεν Γουέι δείχνει ότι ένα κράτος- μεγαθήριο όπως η Κίνα -η πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο το 2020-αξιολογεί τα στελέχη του και κοιτάζει το συμφέρον του.

Στην Ελλάδα ουδέποτε “τιμωρήθηκε” ή αντικαταστάθηκε επικεφαλής δημόσιας επιχείρησης γιατί την οδήγησε σε ζημίες ή σε έλλειψη κερδοφορίας. Επίσης, αν αληθεύουν οι πληροφορίες για την Cosco, να εικάσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει σιδηροδρόμους, λιμάνια και Ελληνικό στους Κινέζους, δηλαδή σε μία εταιρία που έχει μπει μέσα και έχει ζημίες;

Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον; Προφανώς οι αρμόδιοι και θα πρέπει να διερευνήσουν όλες τις λεπτομέρειες πριν διευρύνουν την συνεργασία με τους Κινέζους επενδυτές. Άλλωστε αν το κινεζικό ενδιαφέρον είναι πραγματικό, οι επιτελείς της Cosco δεν θα αλλάξουν γραμμή απέναντι στην Ελλάδα επειδή απλώς άλλαξαν ένα πρόσωπο…

Παλαιότερα άρθρα: