Οι top προορισμοί για να αποδράσετε το Πάσχα!

Διαβάστε επίσης

Ακόμη κι αν οι ελεύθερες μέρες για διακοπές είναι λιγάκι περιορισμένες, λόγω οικονομικών και φόρτου εργασίας, υπάρχουν μέρη όπου μπορείτε να ξεφύγετε για λίγο, με ελάχιστο κόστος, και να απολαύσετε τις ημέρες του Πάσχα.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για αυτές τις γιορτινές μέρες είναι:

Κέρκυρα

Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου που επιτρέπει να απολαύσετε τη φύση. Ωστόσο, πέρα από την ομορφιά του, προσφέρει την περίοδο του Πάσχα μια ατμόσφαιρα θρησκευτική με έθιμα του νησιού, όπως για παράδειγμα αυτό των Μπότηδων.
κερκυρα

Ναύπλιο

Αρχικά, είναι κοντινός προορισμός. Άρα βολικός! Έπειτα, η ομορφιά της πόλης χαλαρώνει και επιτρέπει την ξεκούραση!
nauplio2

Ρόδος

Πέρα από πανέμορφο νησί του Αιγαίου, η Ρόδος την περίοδο του Πάσχα είναι ιδανική αφενός λόγω της ανοιξιάτικης αμφίεσής της και αφετέρου διότι το Μεγάλο Σάββατο θα γνωρίσετε το έθιμο της Βούρνας.
ροδος

Ύδρα

Η κοσμοπολίτικη ομορφιά του νησιού και η μικρή απόστασή του από τον Πειραιά είναι ο λόγος που το τοποθετούν στη συγκεκριμένη λίστα! Μόλις μιάμιση ώρα απέχει από το λιμάνι του Πειραιά και ενδείκνυται για την ανοιξιάτικη περίοδο του Πάσχα.
υδρα

Μετέωρα

Πρόσωπο με πρόσωπο με την άνοιξη, αλλά κι ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι. Τόπος που την άνοιξη μεταμορφώνεται, ενώ προσφέρεται και για τις Πασχαλινές διακοπές με το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και τους σκήτες του Μπάντοβα με το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας.
Meteora-3

Ναύπακτος

Μπορεί να πρόκειται για έναν λιγότερο δημοφιλή προορισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά η ομορφιά της μικρής αυτής παραθαλάσσιας πόλης, που περισσότερο μοιάζει με νησί, θα σας ανταμείψει. Από τις πιο ωραίες στιγμές του Πάσχα στη Ναύπακο είναι η Μεγάλη Παρασκευή, με τη συγκέντρωση τριών επιταφείων στο λιμάνι, η οποία ακολουθείται από σωρό πυροτεχνημάτων και απόλαυση θαλασσινών σε ταβέρνες και εστιατόρια.
naupaktos

Παλαιότερα άρθρα: