Τόσκας και Παρασκευόπουλος: Μήνυση που φωτογραφίζει Πανούση

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη.

Δεν έκαναν καμία δήλωση μπαίνοντας στο δικαστικό μέγαρό ενώ οι εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες Πανούση πυκνώνουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο λίγο μετά μάθαμε ότι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι τρεις άνδρες.

Η μηνυτήρια αναφορά είναι για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο υπηρεσιακών εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο MEGA, την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη, ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γ. Πανούσης αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.
Οι σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφορούσαν καταγγελίες του κ. Πανούση για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος άλλωστε αποκάλυψε ότι επίσης δέχθηκε απειλές οι οποίες ωστόσο δεν τον ανησύχησαν, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τον τρόπο που χειρίστηκε το αντίστοιχο ζήτημα ο κ. Πανούσης.

Παλαιότερα άρθρα: