Τούρκος Αντιπρόεδρος για 12 μίλια: «Αν αυτό δεν είναι αιτία πολέμου, τότε τι είναι;»

Διαβάστε επίσης

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, με εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Όπως μετέδωσε προ ολίγου το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;» Εν τω μεταξύ η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σε περιοχή ανάμεσα στην Ρόδο κα ιτην Κύπρο. Η Άγκυρα δεσμεύει την περιοχή από σήμερα έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Λευκωσία απάντησε με έκδοση αντι-Navtex, καταγγέλλοντας παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ασφάλειας στην περιοχή, τονίζοντας πως μόνο η Λάρνακα αρμόδια για οδηγίες προς ναυτιλλομένους στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Γενί Σαφάκ: «Έτοιμες να δράσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει εντολή να προετοιμαστούν ακόμα και για σύρραξη. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Άγκυρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα: