Τρ. Αλεξιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση

Διαβάστε επίσης

Μπροστά “σε μια μεγάλη σύγκρουση, μια μεγάλη διαπραγμάτευση”, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ολοκληρώνοντας έναν αγώνα, που πρέπει να δοθεί από κοινού με την κοινωνία, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο δημαρχιακό μέγαρο, σε ακροατήριο εφοριακών, τελωνειακών υπαλλήλων και φοροτεχνών, ο κ.Αλεξιάδης επισήμανε ότι τα όσα συμβαίνουν “δεν ήταν η επιλογή της κυβέρνησης”. Ωστόσο, πρόσθεσε, “θα τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί τον χρωστάμε ως Αριστερά στους πολίτες και στην κοινωνία”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δέχεται μεγάλη επίθεση από αυτούς που θέλουν να πάρουν την εξουσία και να κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα, “να μας γυρίσουν στο χτες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη θέση, είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με ό,τι υπεγράφη στο παρελθόν από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. “Όμως βλέπουμε σήμερα ότι οι δανειστές προσπαθούν να φέρουν στο τραπέζι μέτρα που είναι εκτός της συμφωνίας, μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου” είπε. Έκανε τέλος λόγο για κόντρα μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, στο μέσο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: