Τραμπ: «Η δίκη για την καθαίρεσή μου θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα»

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε την Πέμπτη ότι η δίκη από τη Γερουσία για την καθαίρεσή του θα τελειώσει «πολύ γρήγορα».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως όλη η διαδικασίας αποπομπής του δεν είναι παρά «ένα κυνήγι μαγισσών». «Θα πρέπει να τελειώσει πολύ γρήγορα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο.

Το πρώτο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

«Μόλις παραπέμφθηκα σε δίκη επειδή έκανα ένα τέλειο τηλεφώνημα» έγραψε ο Τραμπ με κεφαλαία γράμματα, στην πρώτη αντίδραση στα προσφιλή του μέσα κοινωνική δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter.

Νωρίτερα σήμερα η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του. Και τα δύο άρθρα παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώστηκαν στην ολομέλεια της αμερικανικής Άνω Βουλής. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ. Ο Σιφ ανέγνωσε τα δύο άρθρα παραπομπής.

Οι δικαστές της δίκης Ντόναλντ Τραμπ

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές. Ο Ρόμπερτς θα συντονίσει τη δίκη, μόλις την τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου.

Παλαιότερα άρθρα: