Τριμερής τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μέρκελ – Φον ντερ Λάιεν – Επί τάπητος το προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, με επίκεντρο το προσφυγικό.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη ήταν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε βίντεο από τη δομή που στήθηκε στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Την είδηση για την τηλεδιάσκεψη γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός μιλάει συχνά με όλους τους εμπλεκόμενους. Με την Καγκελάριο Μέρκελ, που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το διάστημα, έχει συχνές επαφές. Θα έχει επικοινωνία και σήμερα το μεσημέρι με την κυρία Μέρκελ και την κυρία Φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το προσφυγικό. Έχει συνεχείς επικοινωνίες για όλα τα θέματα, όσο πλησιάζουμε προς το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο θα τεθούν οι συνολικές σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

Η νέα επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο έρχεται αμέσως μετά την επικοινωνία που είχε προχθές η κα Μέρκελ με τον Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που όλα δείχνουν οι σύμβουλοι του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου στρώνουν το τραπέζι του διαλόγου.

Παλαιότερα άρθρα: