Τσακαλώτος: «Διασκεδάζω όταν διαβάζω για τις συγκρούσεις που έχω με τον Α. Τσίπρα»

Διαβάστε επίσης

Για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία, το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τις συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του χρέους, μιλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο.

Στη συνέντευξη, με τίτλο, «Πώς θα βγούμε από τα μνημόνια», ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2018.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς για την πιθανότητα αλλαγών στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, τονίζει πως συνήθως οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στις τέσσερις το πρωί σε κάποιο Eurogroup υπό τρομερή πίεση ωστόσο, λέει «έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια πολύ πιο αυξημένη κατανόηση -εξαιρώ, βέβαια, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, οι οποίες είναι η βασική αιτία της κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης αλλά και της γενικότερης αίσθησης ότι η Ευρωζώνη και η ΕΕ δεν επιλύουν τα προβλήματα».

Επίσης, διαμηνύει ότι δεν κινδυνεύει η τρίτη αξιολόγηση και παρουσιάζει αναλυτικά τους λόγους. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση έχει αυξηθεί και οι αγορές έχουν πλέον τη σαφήνεια που ζητούν και ότι η ελάφρυνση του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης είναι στο τραπέζι. Επιπλέον, εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων το 2018.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «όπου οι αριστερές ιδέες δεν διαπερνούν τον τοίχο της σιωπής, το κενό καλύπτει η ακροδεξιά και δηλώνει πως «διασκεδάζω όταν διαβάζω για τις συγκρούσεις που έχω με τον Αλέξη Τσίπρα». 

Παλαιότερα άρθρα: