Τσακαλώτος για έξοδο από τα μνημόνια: «Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει»

tsakalotos
Διαβάστε επίσης

Με δύο ημέρες από την έξοδο από τα μνημόνια, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε τους νέους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει».

Όπως δήλωσε, η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μιας παιδείας και υγείας αντάξιας των προσδοκιών του λαού, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, νεότερα για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων θα υπάρξουν περί τον Οκτώβριο.

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».

Παλαιότερα άρθρα:

10 απαντήσεις στο “Τσακαλώτος για έξοδο από τα μνημόνια: «Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει»”

  1. 852749 841411Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to trade strategies with others, be sure to shoot me an e-mail if interested. 671052

  2. 973286 686433Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to exchange techniques with other folks, be sure to shoot me an email if interested. 329544

Σχολιάστε