Τσακαλώτος:«Κεντρικός στόχος να φύγουμε από την επιτροπεία»

Διαβάστε επίσης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, ζήτησε ανοιχτά να μη δοθεί στο Eurogroup η δυνατότητα να μετατρέψει μια συζήτηση για το χρέος και την αναπτυξιακή στρατηγική, σε μια συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. Πιο συγκεκριμένα,δήλωσε:«Η κυβέρνηση δεν θέλει να φιμώσει κανέναν». Σε αυτό, προσέθεσε ότι δεν κατανοεί «τη μεγάλη έκπληξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αν και γνωρίζουν ότι εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε επιτήρηση και οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως ήταν ενάντια στις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ενάντια και στη σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ.Τσακαλώτος αναφερόμενος στην επιτροπεία και την εποπτεία, είπε: «Εμείς αυτή την επιτήρηση, την επιτροπεία έχουμε κάνει προσπάθεια να την αμβλύνουμε, από τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε. Μέχρι και γράμματα έχουμε αποστείλει στους αρχηγούς όλων των θεσμών -και των τεσσάρων. Γι΄αυτό το ζήτημα στείλαμε επιστολή το καλοκαίρι του 2016, δηλαδή για τη μικρο-επιτήρηση, τη μικροδιοίκηση. Διότι θέλουν να έχουν λόγο ακόμη και για πολύ μικρές λεπτομέρειες».

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι οι θεσμοί εμπλέκονται ακόμη και σε πιθανές μικροδιατυπώσεις, χωρίς να ξέρουν την ελληνική νομοθεσία, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία «κακών νόμων», ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή όχι μόνο στους θεσμούς για το ζήτημα αυτό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο.

Παλαιότερα άρθρα: