Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα παραμείνει για 3 μήνες στην περιοχή~«Casus belli» τα 12 μίλια

Διαβάστε επίσης

Την παραμονή του ORUC REIS στην Ανατολική Μεσόγειο για ένα ακόμη τρίμηνο προανήγγειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε ως «αιτία πολέμου» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι «A Haber» ανέφερε ότι το ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος ORUC REIS θα παραμείνει στην περιοχή για 90 ημέρες υπογραμμίζοντας ότι οι Navtex θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα δε με το CNNTurk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να φτάσουν τα 12 μίλια στο Αιγαίο, η απόφαση που έλαβε η Συνέλευση μας πριν από χρόνια ισχύει ακόμα. Αυτή είναι αιτία πολέμου».

Οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τις επιλογές για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που παρουσίασε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο.

Παλαιότερα άρθρα: