Τσίπρας: Έληξε η «παραλειτουργία» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Στην ομιλία στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος τον Φεβρουάριο και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η «παραλειτουργία» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει λήξει.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις με προτεραιότητα την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι η πραγματοποίηση ενός ανοιχτού συνεδρίου με την εγγραφή νέων μελών έχει ως στόχο, το κόμμα της Αριστεράς να μην μετατραπεί σε έναν, κλειστό γραφειοκρατικό οργανισμό αναπαραγωγής των στελεχών του.

Χωρίς να κατονομάσει πρώην συντρόφους του, πρόσθεσε ότι η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών -είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί»- τελείωσε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. ανέπτυξε του πρώτους κυβερνητικούς στόχους προκειμένου στο τέλος της τετραετίας να έχουν τεθεί η προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα, ενώ έθεσε τις βασικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε την ανάγκη «να ανοίξουν οι οργανώσεις μελών σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τις θέσεις μας».

Αναφέρθηκε στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τα «κόκκινα δάνεια», στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Μίλησε για ακόμη μία φορά για την απομείωση του χρέους και μίλησε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Παλαιότερα άρθρα: