Τσίπρας για Athens Pride: H ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα

Διαβάστε επίσης

«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή το Athens Pride 2018.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από ένα σύντομο βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα, όπως είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride.

«Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το φετινό Athens Pride, σημειώνοντας πως «Η συμμετοχή μας είναι, ασφαλώς, δεδομένη».

«Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει “παρούσα”. Παρούσα στη ζωή, στον δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία… Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ…

“Παρούσα” σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παλαιότερα άρθρα: