Τσίπρας: «Και που είστε ακόμα!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η χθεσινή ημέρα ήταν γεμάτη από σημαντικές επαφές και συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους Γιούνκερ και Ολάντ. «Και που είστε ακόμη» απάντησε ο πρωθυπουργός όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν πρόκειται να γίνουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις.

Αντίστοιχα, όταν ερωτήθηκε αν πρόκειται να γίνει νέα συνάντηση με την καγκελάριο Μέκρελ, ο ίδιος παρέπεμψε αστειευόμενος στη γελοιογραφία της Καθημερινής που τον παρουσιάζει ανάμεσα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ.

Το «και που είστε ακόμη» δείχνει δύο πράγματα. Αφενός υπάρχουν ζητήματα της διαπραγμάτευσης που προσπαθούν να λυθούν σε πολιτικό επίπεδο, αντί να περιμένουν από τα τεχνικά κλιμάκια να κάνουν τους αμοιβαίους συμβιβασμούς. Αφετέρου, φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση για να υπέρξει συμφωνία έστω μετά τις 11 Μαίου. Αυτό που εκρεμεί και είναι μεγάλης σημασίας, είναι το αν η συμφωνία θα είναι «ενδιάμεση» ή «συμφωνία πακέτο» που θα καθορίζει και τη μετά τον Ιούνιο πορεία της χώρας. Αυτή τη στιγμή λίγα δείχνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο οπότε χρειάζεται να αισιοδοξούμε συγκρατημένα.

Παλαιότερα άρθρα: