Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης δεν κάνει για πολιτικός

Διαβάστε επίσης

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που προχώρησε χθες το βράδυ παραδέχθηκε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης αν και εξαιρετικός οικονομολόγος και άνθρωπος δεν κάνει όμως για πολιτικός.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο κ. Βαρουφάκης είναι φίλος του και τον τιμά για το έντιμο του χαρακτήρα του.

Ωστόσο, είπε πως ο πρώην ΥΠΟΙΚ έκανε λάθη αλλά παραδέχτηκε πως είναι εξαιρετικός οικονομολόγος και ευφυής, έκανε λάθη στη διαπραγμάτευση, αλλά τα χρεώνομαι εγώ ως πρωθυπουργός. Αναλαμβάνω την ευθύνη, τόνισε.

«Έγιναν λάθη, είναι προφανές. Δεν θα φορτώσω τα λάθη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης είναι ευφυής και ξέρει καλύτερα οικονομικά από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών. Έκανε και λάθη. Κίνητρό του ήταν να υπηρετήσει τη χώρα» είπε και διευκρίνισε ότι το να είναι κάποιος εξαιρετικός οικονομολόγος και άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι καλός πολιτικός, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τα περί δόλου του κ. Βαρουφάκη.

Σε κάθε περίπτωση ερωτώμενος για τον τρόπο που ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε την απόχή του από την κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδος αλλά και τον τρόπο που το ανακοίνωσε, είπε πως δεν έχει χαλάσει τη σχέση του μαζί του.

Παλαιότερα άρθρα: