Τσίπρας σε τραπεζίτες: «Σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες»

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Στη συζήτηση ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα, από τους πλειστηριασμούς μέχρι την προσέλκυση καταθέσεων και τη διελκυστίνδα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το αν τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα χρειάζονται οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αποχώρησαν οι φωτογράφοι και έκλεισαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες στους τραπεζίτες για το θέμα των πλειστηριασμών, παροτρύνσεις οι οποίες κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες:
– Προστατεύστε  τους αδύναμους με βάση το νομικό πλαίσιο.
– Σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες. Βγάλτε από τα συρτάρια σας τις μεγάλες υποθέσεις και κάντε σωστή προτεραιοποίηση. Αυτό θα δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και θα οικοδομήσει συναινέσεις στην προσπάθεια για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.
– Βγείτε μπροστά και πείτε την αλήθεια. Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη

Παλαιότερα άρθρα: