Τσίπρας στο CNBC: Κάναμε λάθος, δεν θέλουμε πια ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγή στάσης όσον αφορά την ανάγκη της Ελλάδας να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στο CNBC.

«Πιστεύω ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς, όσο πιστεύαμε στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως, βέβαια, υπενθυμίζει το CNBC ο Έλληνας πρωθυπουργός στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και επομένως την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η εκτίμησή μας πριν το δεύτερο πρόγραμμα ήταν ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν κλειδί προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές αλλά αυτό δεν ήταν αληθές. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι αυτό δεν ήταν προαπαιτούμενο» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του προς το CNBC στο περιθώριο του συνεδρίου «Η Ώρα της Οικονομίας», στο οποίο μίλησε το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν υπάρχει κανένας στόχος για εμάς να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής στήριξης» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παλαιότερα άρθρα: