Τσίπρας: Τέλος οι συνεργασίες

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Με τις εκλογές να έρχονται όλο και πλησιέστερα και τους προεκλογικούς τόνους να εντείνονται, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο τους στην Κουμουνδούρου χαράζει στρατηγική ρήξης με τα υπόλοιπα κόμματα και κόβει κάθε συζήτηση για συνεργασίες.

«Τον τελευταίο καιρό διακινείται μια προπαγάνδας εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας, μεγάλου συνασπισμού, μικρότερου συνασπισμού, και λοιπά. Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι και να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες. Το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος.», σημείωσε ο Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα.

Ο βασικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι να επανασυσπειρώσει μέρος των ψηφοφόρων της αφού, αυτή τη στιγμή η συσπείρωση του κόμματος όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις δεν είναι πάνω από 57%. Το ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι σε ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ ως επί τω πλείστον παραμένει πρώτος και όχι με τεράστια διαφορά με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Αυτό δείχνει ότι ενώ έχει χάσει μεγάλο μέρος των παλαιών του ψηφοφόρων, αλλά την ίδια στιγμή κερδίζει πολλούς από άλλους χώρους που πιθανόν δεν φοβούνται πλέον ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τους έβγαζε από το ευρώ.

Αυτό οδηγεί τον Α. Τσίπρα να εντείνει τη σύγκρουση, ζητώντας πλέον ξανά αυτοδυναμία, κάτι που για ένα διάστημα δεν ακούγαμε. «Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός τον Γενάρη, για να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροί τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα άρθρα: