Τώρα θα φανεί αν έγινε «άλλος» ΠΑΟΚ

Διαβάστε επίσης

Για την αυτοχειρία του ΠΑΟΚ που οδήγησε στον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις. Μια απλή ανάγνωση της ροής του αγώνα, αρκεί…

Έχοντας τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά. Απαντώντας άμεσα και φέρνοντας το ματς σε σκορ παράτασης, με παίκτη περισσότερο μετά την αποβολή του καλύτερου παίκτη της Σάλκε, δέχεται αμέσως το δεύτερο γκολ. Ισοφαρίζοντας ξανά, έχει ένα δεκαπεντάλεπτο να πιέσει για την πρόκριση, δεν απειλεί καθόλου και δέχεται το τρίτο γκολ-ταφόπλακα στις καθυστερήσεις.

Η Σάλκε είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτός ο αποκλεισμός δεν χωνεύεται εύκολα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δύο παιχνίδια, σε Γερμανία και Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, σε πολλά απ’ όσα είχαμε καταγράψει ΠΡΙΝ από τον αγώνα, πετύχαμε διάνα:

Στα άδεια γήπεδα ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρνει, είχε ήττες με Μέταλιστ και Παναιτωλικό πριν από τη Σάλκε.

Ο Ολλανδός διαιτητής είχε φιλογερμανική συμπεριφορά, παρά φέρθηκε φιλικά στον συμπατριώτη του τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα ήταν παγίδα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί σωστά.

Ο Στέφενς ξέρει καλά την Σάλκε, δεν έχει μάθει ακόμη καλά τον ΠΑΟΚ. Οι επιλογές του στην ενδεκάδα και κυρίως οι αλλαγές του κρίνονται αποτυχημένες.

Για το χαμένο όνειρο όλοι έχουν ευθύνη. Ο κόσμος που έλειπε από την Τούμπα θα μπορούσε να σπρώξει την ομάδα στο τέλος. Η διοίκηση Σαββίδη που δεν πλήρωσε (ή άργησε να πληρώσει) στις μεταγραφές και το… πλήρωσε. Η ομάδα που δεν σεβάστηκε κυρίως τις δικές της μεγάλες προσπάθειες και έκανε ολέθρια σφάλματα σε καίρια σημεία.

Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα και πώς ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να ξεπεράσει σύντομα το ψυχολογικό σοκ της απώλειας πρόκρισης και εκατομμυρίων.
Ο Σαββίδης μπήκε μπροστά με δήλωση στήριξης. Ο Στέφενς επιχειρεί να δώσει κίνητρα επιστροφής στόχων σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Οι οπαδοί προσπαθούν να ελέγξουν γκρίνια και απογοήτευση για αυτό που πίστεψαν και έχασαν.

Ο ΠΑΟΚ επαγγέλλεται διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπία από το πρόσφατο εκρηκτικό παρελθόν του. Με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ έχασε την ευκαιρία για το μεγάλο άλμα σε όλα τα επίπεδα. Τώρα καλείται να αποδείξει αν όντως έχει ξεφύγει από τις ασθένειες ετών και μπορεί να παραμείνει δυνατός στα δύσκολα…

Παλαιότερα άρθρα: