Τζιτζικώστας στο πλευρό του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, τα Θεοφάνια

Διαβάστε επίσης

Ως κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού εξελήφθη η παρουσία του υποψήφιου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη δίπλα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη, κατά τον καθαγιασμό των υδάτων.

Οι δύο μέχρι πρότινος υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησαν μαζί από την εξέδρα των επισήμων τον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια, μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση «ουδετερότητας» του Περιφερειάρχη ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Νωρίτερα, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

Η επιλογή των δύο πολιτικών χαρακτηρίζεται από πολλούς ένα σαφές μήνυμα στήριξης μετά την ουδέτερη τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα.

Ο λόγος για τον οποίο η τοποθέτηση Τζιτζικώστα εκτιμάται ότι γέρνει προς την υποψηφιότητα Μητσοτάκη είναι η αναφορά του σε μία «σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία» και σε μία «Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη».

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Μητσοτάκης και σε ερώτηση αν με τη δήλωση του αυτή ο κ. Τζιτζικώστας «κλείνει το μάτι» προς τη δική του πλευρά, απάντησε: «Διάβασα τη δήλωσή του. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει.

με πληροφορίες από new.gr

Παλαιότερα άρθρα: