ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται»

Διαβάστε επίσης

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται» απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας  για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει «με υπευθυνότητα» την προώθηση της συνεννόησης και της καλής γειτονίας και κάλεσε την Τουρκία να πράξει το ίδιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: 

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Τουρκία: Η Ελλάδα χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες

Χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι «προστατεύει πραξικοπηματίες». Η Τουρκία έκανε λόγο για απόφαση με «πολιτικά κίνητρα» και προανήγγειλε επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

«Η Ελλάδα που παραχώρησε άσυλο  σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έδειξε για μία ακόμα φορά με αυτήν την απόφαση ότι είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που αναμένουμε από μία χώρα σύμμαχο,  η οποία εμποδίζει τους ενόχους να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη στην χώρα μας, οι οποίοι σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεών μας και που έβαλαν στο στόχαστρο τη δημοκρατία.

Αυτή η απόφαση για την οποία πιστεύουμε ότι είχε πολιτικά κίνητρα, θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και τις κοινές ενέργειές μας στις περιφερειακές υποθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παλαιότερα άρθρα: