Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ είναι σαν «το σκυλί που γαβγίζει»

Διαβάστε επίσης

Με σκυλί που δαγκώνει παρομοίασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις απειλές που εκτόξευσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά της χώρας του.

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει “ακόμα και όταν ένα σκυλί γαβγίζει, η παρέλαση συνεχίζεται”» σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ-Χο, προσθέτοντας «όσα ακούσαμε ήταν σαν τον ήχο που κάνει ένα σκυλί που γαβγίζει», μεταδίδει το BBC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της Πιονγιάνγκ και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που προστατεύουν τρομοκράτες λέγοντας ότι αν χρειαστεί, η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα, ενώ αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ου «πυραυλάνθρωπο» («rocket man).

Σχολιάζοντας εξάλλου σήμερα την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι την χαρακτήρισε όλο και πιο σοβαρή ημέρα με την ημέρα, ενώ υποστήριξε ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην επιβολή κυρώσεων κι όχι σε συνομιλίες.

Παλαιότερα άρθρα: