Βουλιάζουν οι τιμές των ακινήτων στα Βόρεια Προάστια

Διαβάστε επίσης

Η έρευνα του μεσιτικού γραφείου RE/MAX Αθμονον που πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένες περιοχές των βορείων πραστίων φέρνει αποκαρδιωτικά αποτελέσματά για την αγορά ακινήτων.

Έλλειψη κινητικότητας στην αγορά ακινήτων 

Στα Βόρεια Προάστια η κατάσταση είναι ενδεικτική, καθώς πάνω από τα μισά ακίνητα προς πώληση, διατείθενται πια σε τιμή κάτω από την αντικειμενική τους αξία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, 60% των συναλλαγών στο Μαρούσι αφορούσε ακίνητα με τιμή κάτω από την αντικειμενική τους αξία, με τα ποσοστά στα Βριλήσσια και στα Μελίσσια να βρίσκονται στο 38%.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως η πλειοψηφία των αγοραστών ενδιαφέρεται για παλιά ακίνητα, μιας και αυτά είναι πιο προσιτά όσον αφορά την αξία τους. Στο Μαρούσι το 66% των συναλλαγών αφορούσε τέτοια ακίνητα, ενώ στα Βριλήσσια 47% και στα Μελίσσια 53%.

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκονται και τα ποσά που συναλλάσσονται για την αγορά ακινήτων, με τους περισσότερους αγοραστές να διαθέτουν ποσά που να αγγίζουν μέχρι και τα 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ σχεδόν οι μισοί διαλέγουν ακίνητα με τιμή γύρω στα 100 χιλιάδες ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι στο Μαρούσι το 74% των πωληθέντων κόστιζαν 150 χιλιάδες ευρώ, αλλά το υπόλοιπο 26% αφορούσε ακίνητα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ, στα Βριλήσσια άγγιξε το 53%, ενώ στα Μελίσσια έφτασε μέχρι το 75%, με το 20% να αφορεί ακίνητα αξίας έως 50 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, όσον αφορά την επιφάνεια των ακινήτων, και εκεί παρατηρείται η αδυναμία του αγοραστή για μεγάλα ακίνητα. Στο Μαρούσι 51% των συναλλαγών αφορούσε ακίνητα από 70 έως 120 τ.μ., στα Βριλήσσια 63% και στα Μελίσσια έφτασε στο 49%.

Παλαιότερα άρθρα: