«Βραχυκύκλωμα» στην κυβέρνηση λόγω πλειστηριασμών

Διαβάστε επίσης

Το μεγάλο βραχυκύκλωμα που της έχει προκαλέσει η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία καλείται να … επιδιορθώσει η κυβέρνηση επιστρέφοντας από τις διακοπές της καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις βουλευτών που προειδοποιούν ότι θα καταψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει ατύπως προς το παρόν για την προώθηση μιας τροπολογίας που θα προβλέπει την παράταση του «παγώματος» των πλειστηριασμών και για το 2014, είναι άγνωστο όμως εάν το Μαξίμου συμφωνεί σε μία τέτοια προοπτική.

Το ισχύον καθεστώς παρέχει προστασίας έως το τέλος του χρόνου κι επομένως εάν δεν υπάρξει καμία νομική διευθέτηση η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα είναι γενική και θα αφήνει στις ορέξεις των τραπεζών το σύνολο των ακινήτων που δεν αποπληρώνονται.

Η άρση των πλειστηριασμών θα συζητηθεί από τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ενόψει της προετοιμασίας για την ΔΕΘ αλλά και της νέας αξιολόγησης που θα κάνει στην χώρα η τρόικα, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα-όπως όλα δείχνουν δριμύτερη- στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα των πλειστηριασμών, αυτό θα τεθεί επιτακτικά –αν και εκτός μνημονιακής ατζέντας- από τους τροϊκανούς με την έλευσή τους στην Αθήνα .

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να αναδείξει σε σημαία της δικής του πολιτικής ατζέντας το ζήτημα των πλειστηριασμών γνωρίζοντας ότι αποτελεί αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Απέναντί της θα βρει η κυβέρνηση και την Δημοκρατική Αριστερά η οποία επιμένει στην παράταση του καθεστώτος προστασίας ως το 2015.

Παλαιότερα άρθρα: