Βρέθηκε ίχνος βραχιόσαυρου με πατούσα 3 μέτρα

Διαβάστε επίσης

Πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, ένας γιγαντιαίος βραχιόσαυρος άφησε στο έδαφος του Ουαϊόμινγκ το μεγαλύτερο ίχνος από πόδι δεινοσαύρου που βρέθηκε ποτέ.

Ο βραχιόσαυρος ανήκει σε μια ομάδα εξαφανισμένων φυτοφάγων δεινόσαυρων, της κατηγορίας των σαυρόποδων και τα οστά του ποδιού, που βρέθηκαν, έχουν μήκος 3 μέτρων.

Πρόκειται για ένα “εξαιρετικά μεγάλο πόδι, μεγαλύτερο από όλα τα γνωστά μέχρι σήμερα οστά, δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών. Για να δώσουν μια αίσθηση μεγέθους οι ειδικοί δήλωσαν πως το μηριαίο οστό του δεινοσαύρου είναι 6,8 πόδια (2,07 μέτρα).

Ο βραχιόσαυρος του Ουαϊόμινγκ δεν είναι ο μεγαλύτερο δεινόσαυρος ίχνη του οποίου έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το πόδι είναι σίγουρα το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

«Υπάρχουν κομμάτια και άλλοι ατελείς σκελετοί από την Αυστραλία και την Αργεντινή που φαίνεται να προέρχονται από ακόμη μεγαλύτερα ζώα, αλλά αυτοί οι γιγαντιαίοι σκελετοί βρέθηκαν χωρίς τα πόδια», δήλωσε ο Emanuel Tschopp, συνεργάτης στο τμήμα Παλαιοντολογίας του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. «Αυτό το θηρίο ήταν σαφώς ένα από τα μεγαλύτερα που περπάτησε ποτέ στη Βόρεια Αμερική» πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα: