Χάκερς προσγείωσαν δέκα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας αντί για τον προορισμό τους!

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 1.400 επιβάτες ταλιαπωρήθηκαν χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας καθώς δέκα αεροπλάνα, στα οποία επέβαιναν, ελέγχονταν από ομάδα χάκερ με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και όχι στον προορισμό τους. Παράλληλα, δώδεκα ακόμη πτήσεις καθυστέρησαν για τον ίδιο λόγο.

Όπως αναφέρει το Mashable, οι υπολογιστές και τα πιλοτήρια δεν μπορούσαν να δεχθούν εντολές από τους χειριστές τους, παρά μόνο από τους χάκερ, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας να παραλύσει για ένα χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως οι υπολογιστές του αεροδρομίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο το αεροδρόμιο δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, παρά μόνο όσον αφορά τις προσγειώσεις και τις καθυστερήσεις των πτήσεων.

Παράλληλα, επισήμανε πως η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ενώ, τόνισε πως η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί και συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι αρχές αναφέρουν ότι εξετάζουν το περιστατικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τους χάκερ, καθώς είναι σίγουροι πως πρόκειται για ομάδα και όχι για μεμονωμένη δράση.

Παλαιότερα άρθρα: