Χάος στη Μυτιλήνη: Πρόσφυγες επιχείρησαν εισβολή στο πλοίο Blue Star

Διαβάστε επίσης

Mε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, επιχείρησαν οι άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας να απομακρύνουν του πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο Blue Star 1, που βρισκόταν το λιμάνι της Λέσβου.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 8 το πρωί εν τέλει απετράπη η κατάληψη του πλοίου από 1000 περίπου Αφγανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλλουν φωνάζοντας Αθήνα- Αθήνα!
Την τελευταία στιγμή έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, ωστόσο πολλοί ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στο πλοίο και τους μετανάστες.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου. Περιγράφοντας την κατάσταση ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι τοπικές αρχές δεν ξέρουν πόσοι ακριβώς είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί.

«Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν… Τα πλοία δεν επαρκούν», δήλωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι «Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο».

10.000 πρόσφυγες που βρίσκονταν στον χώρο του λιμανιού μεταφέρθηκαν σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην παραλία “Τσαμάκια”. Οι άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τους μετανάστες στον ανοιχτό χώρο της Φυκιότρυπας όπου θα επιχειρηθεί καταγραφή και καταμέτρηση των ανθρώπων που αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη. Εκεί ωστόσο δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των ανθρώπων αυτών.

Παλαιότερα άρθρα: