Χάος στους σταθμούς των τρένων στη Βουδαπέστη

Διαβάστε επίσης

Χάος επικρατεί στη Βουδαπέστη και τις αποβάθρες των τρένων. Οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν ξανά σήμερα το πρωί την είσοδο σε εκατοντάδες πρόσφυγες όμως τα τρένα δεν εκτελούν δρομολόγια προς τις Δυτικές χώρες.

Εκατοντάδες πρόσφυγες κοιμούνταν επί δύο ημέρες έξω από το σταθμό ΚΞελέτι, με πολλούς από αυτούς να έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν. Ενώ σήμερα το πρωί τους επετράπη η είσοδος, οι ουγγρικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν πως δεν εκτελούνται απευθείας δρομολόγια από τη Βουδαπέστη προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και αντίστροφα. Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία, επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι τρένα από τη Βουδαπέστη δεν θα φθάνουν σε αυτές.

Οι σκηνές στις αποβάθρες μετά το άνοιγμα του σταθμού, ήταν χαοτικές. Πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούσαν ο ένας να περάσουν τον άλλον για να ανέβουν στα τρένα, βάζοντας πρώτα στα βαγόνια τα παιδιά τους. Σε λίγα λεπτά, η πλατεία μπροστά από τον σταθμό είχε αδειάσει, αναφέρει το Βήμα. Το Reuters ανέφερε ότι μόνο ένας συρμός με πρόσφυγες αναχώρησε με προορισμό το ουγγρικό Σόμπρον στα σύνορα με την Αυστρία.

Από τα μέσα την προηγούμενης εβδομάδας χιλιάδες πρόσφυγες έχουν βρεθεί να περιμένουν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Βουδαπέστη προκειμένου να ταξιδέψουν δυτικά.
Σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ έχει ήδη προοικονομίσει τη σκληρή στάση που σκοπεύει να κρατήσει η κυβέρνησή του απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, όπως διεφάνει και από το άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα στο οποίο εκφράζει ότι οι μεταναστευτικές ροές θα απειλήσουν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, για το οποίο γράψαμε νωρίτερα σήμερα και στο rizopoulos post.

Παλαιότερα άρθρα: