«Χαράτσι» κοινοχρήστων: Για το «λάθος», ταλαιπωρούν τους πολίτες!

Διαβάστε επίσης

Βεβαίωση από το Δήμο θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία οι φορολογούμενοι για τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους από λάθος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων. Στη συνέχει η εφορία θα προχωρήσει στην απαλλαγή των χώρων αυτών από το φόρο που επιβλήθηκε όπως προβλέπεται σε απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, για τους οποίους δεν υπάρχει καταχώριση στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αφορά ηλεκτροδότηση κοινόχρηστου χώρου, απαιτείται βεβαίωση του οικείου δήμου στην οποία θα αναγράφεται ότι η παροχή αυτή αφορά κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας που απαλλάσσονται από το ΤΑΠ, συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφο της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται ωστόσο διότι όταν το Κράτος θέλει να εισπράξει, κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς, όταν είναι όμως να διορθώσει ένα δικό του λάθος , τους υποβάλλει στη βάσανο της ταλαιπωρίας, με το αλαλούμ στις υπηρεσίες, την ώρα που οι ίδιοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το μπάχαλο πάντως με τα χιλιάδες λάθος εκκαθαριστικά που προκάλεσαν ηλεκτροπληξία στους καταναλωτές, έχει αποδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών στους Δήμους, που απέστειλαν στη ΔΕΗ λάθος στοιχεία.

Παλαιότερα άρθρα: