Χαστούκι των Ποντιακών Σωματείων στη Χρυσή Αυγή

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Απαγορεύουμε στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία, δεν τους θέλουμε δίπλα μας», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

«Οργανωμένες, μεθοδευμένες και περιφρουρημένες» θα πρέπει να είναι οι διαδηλώσεις των ποντιακών σωματείων για το ζήτημα, τόνισε ο πρόεδρος προκειμένου να μην μπορούν να εκμεταλευτούν το πολιτικό γεγονός οι Έλληνες γκρίζοι λύκοι.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον υπουργό παιδείας να περάσει από «την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να πει για εθνικιστικά στοιχεία».

Ο κ. Τανιμανίδης είπε ότι αυτό είναι υπόθεση του πρωθυπουργού προς τον οποίο η ΠΟΠΣ έχει στείλει σχετική επιστολή ζητώντας του να πράξει τα δέοντα.

«Ο πρωθυπουργός ξέρει ποια είναι τα δέοντα, εμείς προσπαθούμε πολιτικά και μέσα από τα θεσμικά όργανα να λύσουμε τα θέματα χωρίς κραυγές και όσα έγιναν χθες», είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ.Φίλης στην ομιλία του χθες στη βουλή αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι ομιλητής και να τεκμηριώσει τις απόψεις σε ημερίδα που θα κάνει η ΠΟΠΣ για το θέμα».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ έκανε γνωστό ότι μεθαύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου το πρωί θα γίνει στο μνημείο των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση της ομοσπονδίας κατά την οποία, ως «ένδειξη διαμαρτυρίας στον Φίλη και συμπαράσταση στους πρόσφυγες», έχουν κληθεί οι πολίτες να φέρουν «τρόφιμα, ξηρά τροφή και φάρμακα» τα οποία θα σταλούν στη Λέσβο.

«Είμαστε και εμείς πρόσφυγες και ξέρουμε» είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι απόγονοι των θυμάτων δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν δικαστικά, σε αντίθεση με την άποψη που έχει εκφράσει ο επίκουρος καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου κ. Μ. Σαρηγιαννίδης.

Μας πρόλαβε ο κ. Τανιμανίδης, αφού μετά τον σάλο των πρώτων ημερών θα δέχονταν σοβαρή κριτική και τα ποντιακά σωματεία. Διότι, μπορεί να μην ευθύνεται το σύνολο του κόσμου για ότι συνέβη στον κ. Κουμουτσάκο, ωστόσο το να μην σε ενοχλεί ότι στην διαδήλωσή σου συμμετέχουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής δείχνει μία άνοχή πολιτικά κολάσιμη, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο με το φασιστικό κόμμα στο κοινοβούλιο. Οι πόντιοι που αρέσκονται να διαδηλώνουν με φασίστες ας πάνε να το κάνουν στις δικές τους πορείες. Το να βεβηλώνουν την ιστορία αυτού του λαού με το να προχωρούν μαζί τους στο δρόμο αποτελεί πολιτικό παράπτωμα που εν τέλει λειτουργεί αντιθετικά και με τον αγώνα τους.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: