Xavier Huillard: Μήνυμα προς τους εργαζομένους εταιρειών του Ομίλου VINCI ανά τον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς τους εργαζομένους εταιρειών του Ομίλου VINCI ανά τον κόσμο έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος VINCIκ. Xavier Huillard.

Ολόκληρο το μήνυμα:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε αυτή την έκτακτη περίσταση που μας επηρεάζει όλους στη VINCI, σε κάθε τομέα δραστηριότητας, σε κάθε εταιρεία και χώρα, θα ήθελα να σας απευθύνω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.

Γνωρίζω ότι αυτή η άνευ προηγουμένου κρίση σας φέρνει όλους αντιμέτωπους με πολλές δυσκολίες στην προσωπική σας ζωή και αλλά και κατά την επιτέλεση του εργασιακού σας καθήκοντος. Σε απόλυτη συμμόρφωση με τους κανόνες που θέσπισαν οι δημόσιες αρχές, οι επιχειρηματικοί μας τομείς και οι εταιρείες μας έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ενώ συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας, ιδίως όταν αυτές οι δραστηριότητες σχετίζονται με υποδομές μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνίας που πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής. Με την αποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει τους εξαιρετικά ευέλικτους, ενεργητικούς και αποκεντρωμένους οργανισμούς μας, ολόκληρη η διοικητική αλυσίδα, από την Εκτελεστική Επιτροπή της VINCI ως τους επικεφαλής των επιχειρηματικών μονάδων, έχει κινητοποιηθεί πλήρως γύρω από αυτές τις προτεραιότητες, λαμβάνοντας μέτρα κατάλληλα για κάθε τομέα δραστηριότητας, κάθε περίσταση, καθώς και σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αρχές σε κάθε χώρα και περιφέρεια όπου δραστηριοποιούμαστε.

Γνωρίζω όμως ότι μπορώ να βασιστώ στη δέσμευση όλων των ανθρώπων που στελεχώνουν τις ομάδες μας. Όλοι μας στη VINCI μοιραζόμαστε ισχυρές αξίες που αντικατοπτρίζουν την επιχειρηματική μας φιλοσοφία, αρχής γενομένης από το πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας τόσο μέσα στις εταιρείες και τα εργοτάξιά μας, όσο και έναντι των κοινωνιών μέσα στις οποίες διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο. Οι αξίες αυτές και οι πεποιθήσεις που μας οδηγούν στην επιδίωξή μας για κάτι περισσότερο από απλώς τεχνική και οικονομική απόδοση όταν εκτελούμε τα έργα μας, σήμερα μας οδηγούν στην αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις δυνατότητες συλλογικής αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ανήκουμε ως πολίτες.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την εμπιστοσύνη μου στο μέλλον του κοινού μας σπιτιού, της VINCI. Αποτελούμε μέλη ενός συμπαγούς ομίλου με μακρά ιστορική διαδρομή. Βιώσαμε πολέμους, γεωπολιτικές κρίσεις και οικονομικές υφέσεις και εξήλθαμε από τις δοκιμασίες αυτές έχοντας μετασχηματισθεί και ισχυροποιηθεί. Με την πάροδο των ετών, παραμείναμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, τις βασικές αρχές μας και το μακροπρόθεσμο όραμά μας, και δεν σταματήσαμε ποτέ την εμβάθυνση και την ανανέωση ενός μοντέλου που πολλές φορές έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του. Οι επιδόσεις μας κατά τα τελευταία χρόνια, χάρη στη δέσμευσή σας, επιβεβαίωσαν ότι το μοντέλο αυτό είναι εύρωστο.

Δυνατοί χάρη σε όλα αυτά που μας ενώνουν, είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη συλλογική δοκιμασία. Μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη δική μου δέσμευση να σταθώ στο πλευρό σας για να αντιμετωπίσουμε μαζί και αυτή την πρόκληση, διατηρώντας την ικανότητά μας να ανακάμψουμε στους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ, παρακαλώ να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.

Xavier Huillard

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος VINCI

Παλαιότερα άρθρα: