Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα – Δείτε πως θα είναι

Διαβάστε επίσης

Μέχρι το 2027 αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο, το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC). Η έναρξη των εργασιών κατασκευής υπολογίζονται για το 2025.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για 400 άτομα. Ο διαστημικός σταθμός θα έχει το σχήμα ενός μεγάλου κύκλου και θα περιφέρεται για να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα, σε επίπεδο παρόμοιο με τη βαρύτητα που εντοπίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.


Οι παροχές του διαστημικού ξενοδοχείου θα παραπέμπουν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα κρουαζιερόπλοιο, με θεματικές δυνατότητες για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Η κατασκευή θα περιλαμβάνει μια σειρά από μονάδες, που θα συνδέονται με το εξωτερικό του περιστρεφόμενου δακτυλίου. Μερικοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να πουληθούν στη NASA και την ESA γα διαστημική έρευνα.Πόσο θα κοστίσει η κατασκεύη και η διανυκτέρευση
Αν και η OAC δεν αποκάλυψε το κόστος κατασκευής του σταθμού ή της διανυκτέρευσης στο διαστημικό ξενοδοχείο, η ίδια λέει ότι περιορίζεται ολοένα και περισσότερο το κόστος κατασκευής λόγω των επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης, όπως το SpaceX Falcon 9, ή το μελλοντικό Starship.Ο διαστημικός σταθμός θα αποτελείται από μία σειρά δακτυλίων, με έναν αριθμό από σεληνακάτους να συνδέεται στο εξωτερικό τους μέρος. Ορισμένοι δακτύλιοι θα λειτουργήσουν από το Gateway Foundation και θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα, τον αέρα, το νερό και την παροχή ενέργειας.

Επίσης, θα υπάρχει γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις για όσους θελήσουν να παραμείνουν στον σταθμό μακροπρόθεσμα.

Οι άλλες σεληνάκατοι θα πωληθούν ή θα ενοικιαστούν σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Πώς θα είναι οι μονάδες στο διαστημικό σταθμό

Ιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν κάποια από τις μονάδες αυτές των 20 επί 12 μ. για να τη χρησιμοποιήσουν ως ιδιωτική βίλα, ή πολλές μονάδες για να φτιάξουν ξενοδοχείο με κινηματογράφο, σπα κτλ. Κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σταθμό για τη φιλοξενία επιστημόνων τους ή ως κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών που ετοιμάζονται για αποστολές στον Άρη.

Παλαιότερα άρθρα: